Bunlar Kaçmaz! En İyi Kore Dizileri İzle

Welcome 2 Life


İngilizce adıyla Welcome 2 Life, bencil bir avukatın dönüşümünü konu alıyor. Bu avukat, yasalar üzerinden avantaj sağlamaya çalışan insanlara yardım ederken, bir gün geçirdiği trafik kazası sonucu paralel bir evrene çekilir.

Bu paralel evrende, kendisi yasaların boşluklarına asla izin vermemeye çalışan bir savcıdır. Tüm bunların yanı sıra, kendi evreninde 10 yıl önce ayrıldığı kız arkadaşıyla bu evrende evlidir. Dizi de karakterimizin bu dünyaya ayak uydurma çabasını konu alıyor.

Abyss


Eobiseu, “Abyss” isimli yuvarlak bir nesne sayesinde ruhlarının güzelliğine orantılı bir fizikî güzelliğe kavuşabilen iki insanın hikayesini konu alıyor. Bir kaza sonucu hayatını kaybeden Cha-Min, bu kazaya neden olan, gizemli güçleri olan Seo In-Guk tarafından “Abyss” kullanılarak hayata döndürülür.

Cha-Min, eskiden yakışıklı olmayan biriyken, ruhunun güzelliği sayesinde çok yakışıklı biri olarak hayata geri döner. Sonrasında çok yakın bir arkadaşını da hayata döndürmek için Abyss’e başvuran Cha-Min, arkadaşıyla birlikte katilin peşine düşer.

Syucheu (Suits)


İngilizce ismi Suits olan bu dizi, aynı isme sahip Amerikan dizisinin Kore’de yapılmış hali. Özet geçmek gerekirse, fotografik hafızası çok ama çok güçlü olan Go Yeon Woo, ailesini küçük bir çocukken kaybettiği günden beri avukat olmak ister. 

Her ne kadar üniversiteye gitmek istese de hukuk bölümünü okuyamaz. Ancak bir gün, gelişen olaylar sonucu kendisini bir avukatlık bürosu için yapılan iş görüşmesinde bulunur. Burada Go Yeon Woo’nun yeteneklerinden çok etkilenen Choi Kang Seok, ne olursa olsun Go Yeon Woo’yu işe alır. Sonrasındaysa bu iki karakterin maceraları anlatılmaya başlanır.

Naemsaereul Boneun Sonyeo (The Girl Who Sees Smells)


Tae Ho isimli dedektif, kız kardeşi bir cinayete kurban gittiği zaman tat alma, koku alma ve acıyı hissetme duyularını kaybeder. Sonrasında ise, kız kardeşinin cinayetine tanık olan tek insan olan Oh Cho Rim ile yolları kesişir. Oh Cho Rim ise bu olaydan sonra, kokuları görebilmek gibi bir yetenek kazanmıştır.

Naeil Geudaewa (Tomorrow With You)


Naeil Geudaewa da konusunda aşka yer veren dizilerden. Ancak bunu doğaüstü unsurlarla birleştirmeyi de başarmış bir yapım. Dizi, metro aracılığıyla zamanda yolculuk yapabilen Yoo So-joon isimli bir erkeğin hikayesini anlatıyor.

Yoo So-joon, gelecekteki halinin sefil bir hayat sürdüğünü gördükten sonra bu konuda bir şeyler yapmak ister. Bu sebeple de Ma Rin karakteriyle evlenmeye karar verir. Sonrasındaysa onu kendini hiç düşünmeden sevmeye başlar.

Aseudal Yeondaegi (Arthdal Chronicles)


İngilizce adıyla Arthdal Chronicles, antik dönemlerde medeniyetlerin ve ulusların doğuşunu konu alan, tarihi bir Kore dizisi. Dizide birçok mitlere özgü karakter bulunuyor. Bu karakterlerin çektiği sıkıntılar, zamanla birleşmeleri ve Arth isimli hayali ülkenin insanları konu alınıyor.

The K2


Ajan temalı bir dizi olan The K2, Kim Je-Ha isimli eski bir askerin başkan adayının eşi ve şirketi olan bir ailenin kızı Choi Yoo-Jin tarafından kiralanmasını konu alıyor. Kim Je-Ha sonrasında işvereni tarafından ihanete uğruyor ve intikam için harekete geçer. Fakat bu durum, Ko An-Na ile tanıştıktan sonra değişir.

Haereul poomeun dal (Sonsuza dek)


Haereul poomeun dal, Joseon kralı Lee Hwon ve kadın bir şaman olan Wol arasında yaşanan olayları anlatıyor. Wol, soylu bir ailenin kızı olarak dünyaya geliyor ve prenses oluyor. Sonrasında bir takım tuzaklar sonucu yargılanıyor ve gelişen olaylarla birlikte geçmişini hatırlamayan bir şamana dönüşüyor.

W - Du gaeui segye (W - Two Worlds)


W - Du gaeui segye, neredeyse her Kore dizisi gibi aşka yer veriyor ancak bunu "ufak" bir fantastik dokunuşla yapıyor desek daha doğru olur. Çünkü dizi, 30’lu yaşlarının başında olan bir çiftin hikayesini konu alıyor. Peki fantastiklik bunun neresinde mi? Bu iki insan farklı dünyalarda yaşıyorlar :)

Hwayugi (A Korean Odyssey)


Hwayugi de aldığı puanla dikkat çeken Kore dizileri arasında. Yayın yılı olan 2017’de geçen dizi, birbiriyle geçinemeyen Son O-Gong ve Woo Ma-Wang’ın her yerin kötülükle dolu olduğu bir dünyada gerçek ışığı aramalarını konu alıyor. Dizide insanüstü canlılar ve özel güçler kol gezmekte. O yüzden bu tür şeyleri seven insanlara kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kingdom


Kingdom da içinde bolca gizem ve gerilim barındıran dizilerden biri. Dizide, kralı hakkında çeşitli hastalık iddiaları yayılan bir krallığın, bu dedikodularla mücadele etme çabası anlatılıyor. Tüm bunların yanında, krallığın genç prensi bahsi geçen, ülkeyi yerle bir etmek üzere olan salgını aşmak için tek umut.

Byeol-e-seo on geu-dae (You Who Came from the Stars)


IMBd üzerine yaklaşık 6.000 kişi tarafından oylanan dizi, 400 sene önce gezegenimize gelen, Do Min-Joon isimli bir uzaylının hikayesini anlatıyor. Bu uzaylı, kendi gezegenine dönebilmesine 3 ay kala, ülkenin ünlü aktrislerinden Chun Song-Yi ile tanışıp, yüzyıllardır kendini soyutladığı insanlara karışmaya başlar.

Tae-yang-eui hoo-ye (Descendants of the Sun)


Güney Kore Özel Kuvvetleri üyesi Yoo Shi Jin ve Doktor Kang Mo Yeon arasında başlayan bir aşk hikayesi var. Bu aşk hikayesi klasik bir drama dizisi olduğu yönünde sizi yanıltmasın. Çünkü bu iki karakter çok geçmeden kendilerini oldukça tehlikeli durumlar içinde buluyorlar. Hem kendi ülkelerinde, hem de Urk’ların hayali ülkesinde.

Hilleo (Healer)


Kim Moon-Ho, büyük bir yayın şirketinde başarılı bir muhabirdir. Bir gün, geçmişte yaşanan bir davayı öğrendikten sonra, bu davaya adı karışmış insanlara yaklaşarak onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Bu sırada da bazı gerçeklerin ne kadar acı olabileceğini öğreniyor. 

Hotel Del Luna


Hotel del Luna’nın CEO’su Jang Man Wol, yıllar önce yaptığı bir hata yüzünden otelde çalışmak zorunda kalır. Kendisi güzel ancak açgözlü bir karaktere sahip. Bir süre sonra, beklenmeyen sebeplerden ötürü otele Goo Chan-Sung isimli bir yönetici yardımcısı gelir. 

Otelin müşterileri arasındaysa hayaletler bulunmakta. Bu arada Hotel Del Luna, birçok Kore dizisi sever tarafından en iyi Kore dizisi olarak adlandırılıyor.

Koreantürk sitesine göre en çok izlenen Kore dizileri
Arthdal Chronicles
Hotel Del Luna
The Great Seducer
Aşka Yolculuk
After the Show Ends
About Time
Abyss
Alhambra
A Korean Odyssey
A Love to Kill
A Millionaire’s First Love

Yorum Gönder

1 Yorumlar